![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej! Zaczynam ze smartami i nie mogę zacząć. Nie wiem czemu nie mogę nawet zmusić skryptów do wykorzystywania biblioteki smarty i nie wiem czemu a wklejam brutalnie przykłady z neta również z Waszego forum. Oczywiście nie jestem kretynem i np. wstawiam właściwe adresy a nie te z przykładów, podobnie wpisałem aktualnie posiadaną wersję Smarty - chociaż może i jestem kretynem i czegoś tam nie robię. Próbuje instalować, konfigurować i nic. Ciągle biała strona Ktoś może mi coś doradzić?
Próbowałem np. z wikipedii dla pliku php
a dla pliku tpl
albo też z paru innych miejsc których chwiliwo nie mogę znaleźć, ale jak znajdę to się poprawie :-) głównie kombinowałem z plikiem php np. dodawałem mu na początku: define('SMARTY_DIR', 'c:/webroot/libs/Smarty-v.e.r/libs/'); (oczywiście z właściwie zmienionym adresem strony i mam wrażenie, że te biblioteki najzwyczajniej w świecie nie chcą mi wejść, on tak jakby się upierał, że nie widzi pliku Smarty.class.php i już nawet ścieżki próbowałem mu podać na kilka możliwych sposobów bo sam nie wiem co jest nie tak. --- Proszę używać BB Code. --- ~strife |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli biała, a powinno coś tam być, to najwidoczniej musisz zmienić raportowanie błędów na E_ALL.
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz dodać sobie katalogu zawierającego plik Smarty.class.php do include path w php.ini? Nie będziesz się wtedy męczył ze ścieżkami...
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIe mogę znaleźć takiego pliku - poszukam.
Najlepsze jest to, że inne aplikacje nie zrobione przeze mnie - gdzie używa się xoopsa tak, że wykorzystuje on smarty - działają. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolega Ci napisał... biała strona znaczy, że masz wyłączone błędy. Jeśli coś nie działa to wywala błędy, więc włącz by Ci się pojawiały!
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Oczywiście po myślniku tekst jest dodany później tylko na forum. To jest jeden z przykładów jaki próbowałem. Nie wyświetla się nic ani na stronie ani w kodzie źródłowym. Ten post edytował Marcinnn 5.10.2007, 09:57:53 |
|
|
-robertpiaty- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wygląda na to że jednak masz błędny adres w instrukcji include.
masz:
wygląda na to że umieściłeś swój plik w folderze z plikami smarty. W drugim przykładzie podałeś
zwróć uwagę na dwa ukośniki w ścieżce, poza tym brakuje Ci w tym przykładzie
Jakie uprawnienia ustawiłeś dla tych folderów? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ini_set('display_errors', 1);
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 07:57 |