![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Głupie pytanie ale może ktoś z Was miał okazję i szukał hostingu w Bolonii? Mam na myśli płatny z dobrym transferem. Znalazłem parę na google ale chodzi mi o jakieś opinie. Może znacie coś ciekawego.
Pytanie2: Czy ma to jakieś znaczenie gdzie zarejestruje domenę? Robię dla kogoś stronę (osoba mieszka we Włoszech) i zastanawiam się rejestracja domeny w nazwa.pl będzie miało jakiś wpływa transfer (czas potrzebny na translację adresu na ip) - teoretycznie będą się łączyć z serwerem w Polsce?. Nie mam w tym temacie doświadczenia i proszę o poradę.. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[...]teoretycznie będą się łączyć z serwerem w Polsce?[...] Będą się łączyć z ustawionym przez siebie serwerem DNS. Ja wklepując adres koreańskiej domeny łącze się z serwerem DNS który ustawiłem, czyli DNS TePsy. DNS zwraca mi IP, potem łączę się po IP. Czas od wklepania ENTER w przeglądarce do łączenia się z konkretnym IP to max. kilkaset milisekund w miarę normalnych warunkach i przy miarę normalnym łączu internetowym. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli nie ma znaczeni gdzie klient wykupi domene? Czy to będzie polska forma czy włoska...?
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma znaczenia. Wiele osób nawet na forum korzysta z http://www.godaddy.com bo podobno mają dobre ceny + bezproblemowa obsługa wszystkiego związanego z domenami.
Ten post edytował sztosz 4.10.2007, 08:07:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki sztosz. Przy okazji nie słyszałeś o jakimś dobrym hostingu we Włoszech?
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
Nie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A może ktoś z Was zna jakieś godne polecenia serwery w USA?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:51 |