![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tabelkę o nazwie news a w nim:
id nazwa_kat_id data_utw tytul tekst Zrobiłem sobie taką prościutką wyszukiwarkę, która wyszukuje posty id, tytul i tekst a kod wygląda tak (wszystko w jednym pliku o nazwie wyszukiwarka.php):
I mam pytania z nim związane. 1. Czy wystarczy zabezpieczenie przed atakami tylko słowa $keyword poprzez stripslashes ? Jeśli nie to co można dodać ? Czy to wystarczy mysql_real_escape_string ? 2. Czy przy wyświetlaniu wyników id, tytul i tekst trzeba dodać stripslashes i strip_tags np. stripslashes($wiersz['tytul']) ? 3. Gdzie należy dopisać echo z informacją: - że pusta jest baza - że tego słowa nie ma w bazie - jeśli nie wpisałem słowa a kliknąłem w przycisk submit to ma pojawić się info, że nie podałem słowa kluczowego ? Nie jestem pewien czy w kodzie jest dobrze i w którym to miejscu. 4. Czy najlepsze jest tak pisać po wpisaniu słowa i kliknięciu w submit formularza ?
czy tak :
Co można jeszcze dodać do kodu lub zmienić ? Za pomoc dziekuje Ten post edytował Guli 3.10.2007, 17:30:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:58 |