![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
realizuje projekt ktory finalnie ma stac na serwerach w USA. Wspolpracujac z firma hostingowa z USA przechodze prawdziwe pieklo. Ale do rzeczy - projekt opiera sie o PHP i miedzy innymi wykorzystuje w nim CURLa i MB_SUBSTR. Kiedy okazalo sie ze bibliotek brakuje na docelowym serwerze - rozpoczela sie prawdziwa walka, ktora trwa juz troche czasu.... Dzis otrzymalem finalne info ze te 2 biblioteki to biblioteki Windows'owskie i nie beda dzialac na ich UNIXowym serwerze i ich nie zainstaluja. Czy maja racje ? Bo szczerze przyznam iz nie do konca chce mi sie w to wierzyc. Bardzo prosze o pomoc wszystkich zorientowanych - sprawa jest naprawde powazna. Dzieki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie prawda, te biblioteki działają na Linuxie. Dowód? http://prosiaczek.org/info.php
Debian, a biblioteki curl i mbstring są. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiscie, ze jakies glupoty pisza :
Kod System Linux debian 2.6.18-4-486 #1 Wed May 9 22:23:40 UTC 2007 i686 Build Date Aug 6 2007 22:59:21 Configure Command './configure' '--prefix=/usr/local/php-5.2.3' '--with-apxs2=/usr/local/httpd-2.2.4/bin/apxs' '--enable-safe-mode' '--disable-short-tags' '--enable-magic-quotes' '--with-openssl' '--with-zlib' '--enable-bcmath' '--with-curl' '--with-curlwrappers' '--enable-ftp' '--with-gd' '--with-ttf' '--with-t1lib' '--enable-gd-native-ttf' '--enable-mbstring' '--with-mcrypt' '--with-mysql=/usr/local/mysql-5.0.45' '--with-ncurses' '--with-pdo-mysql=/usr/local/mysql-5.0.45/' '--with-pdo-pgsql=/usr/local/postgresql-8.2.4' '--with-pgsql=/usr/local/postgresql-8.2.4' '--enable-soap' '--enable-sockets' '--with-xmlrpc' '--with-xls' '--enable-zip' '--with-pear=/usr/local/php-5.2.3' '--with-pdo' '--with-readline' '--with-config-file-path=/etc/' '--without-sqlite' Kod curl cURL support enabled cURL Information libcurl/7.15.5 OpenSSL/0.9.8c zlib/1.2.3 libidn/0.6.5 Kod mbstring Multibyte Support enabled Multibyte string engine libmbfl Multibyte (japanese) regex support enabled Multibyte regex (oniguruma) version 4.4.4 Multibyte regex (oniguruma) backtrack check On mbstring extension makes use of "streamable kanji code filter and converter", which is distributed under the GNU Lesser General Public License version 2.1. Wniosek jest taki - albo admin nie umie/nie chce tego dokompilowac, albo po prostu nie umie. Ten post edytował mwojcik 4.10.2007, 17:40:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem jakiś czas temu podobny problem. Nie mogłem dograć / dokompilować do istniejącej instalacji kilku bibliotekk PHP. I nie udało mi się dojść dlaczego.
Ale gdy pojechałem kompilację i instalcję całego serwera PHP od nowa - wszystko poszło gładko... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 12:47 |