![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 368 Pomógł: 2 Dołączył: 23.09.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Otóz mam system które dodawane komunikaty wyświetla na samym dole strony. Tzn ja chciałbym aby te najnowsze newsy dodane były na samym początku strony a nie na końcu. W ten sposób proszę o pomoc przy edycji skryptu. Może to być edycja dowolnego pliku, który czyta bądz zapisuje formularz.
Oto te pliki: plik otwarcia pliku txt: <? $file = file('wpisy.txt'); foreach($file as $key => $value) { $data = explode('|||', $value); $tresc = wordwrap($data[0], 35, "<br>", 1 ); echo $tresc .'<br><br>'; echo '<font color="#990099">Dodał:</font>'. $data[1] . ' '; echo '<font color="#990099">Data Dodania:</font>'. $data[2] . '<br>'; echo '<br>'; echo '<hr>'; } ?> plik zapisu: <?php $pole = $_POST['pole']; $nick = $_POST['nick']; $pole = HTMLSpecialChars($pole); $nick = HTMLSpecialChars($nick); $wynik = $pole . '|||' . $nick . "\n"; $plik ="wpisy.txt"; $fp = fopen($plik, "a"); fwrite ($fp, $wynik); fclose($fp); echo '<center><br><br><big>Księga Go&346;ci</big><br><br> <a href="guestbook.php" style="text-decoration: none;">Wróc do księgi kawałów.</a></center>'; ?> Za pomoc z góry dziękuje! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 10 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 368 Pomógł: 2 Dołączył: 23.09.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
może ze względu na moją nie wiedzę tego nie wiem, ale proszę o dokładniejsze wyjaśnienie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 10 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 20:30 |