![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam laptopa fujitsu siemens z windowsem xp (który znajduje sie na płycie recovery cd). Problemw tym ze windows jest w wersji włoskiej. Czy moge zainstalować polską wersje windowsa na tym komputerze i używać licencji z tamtego xpka?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli klucz pasuje to czemu nie
![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
policji w czasie kontroli tez to odpowiem? a tak bardziej merytorycznie, ma ktoś pewność ze tak moge zrobić? No i najwazniejsze, skad wziac nosnik z win xp pl pro?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nośnik nie jest gwarantem legalności. Istotą jest klucz. Płyty nie musisz mieć.
Powiesz, że zgubiłeś. Ważne, że masz na kompie hologram z kluczem. |
|
|
![]()
|
|
a skąd mam wziąć nośnik (z polską wersją) do zainstalowania systemu na komputerze? (z emule?)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sciagnac, skopiowac od kogos
ja dostajac klucz na uczelni dostalem konto na MSN gdzie moge za darmo sciagnac windowsa, niewiem czy to za sprawa klucza czy umowy z uczelnia ale mozesz sprobowac sie tam zarejestrowac -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nośnik nie jest gwarantem legalności. Istotą jest klucz. Płyty nie musisz mieć. Prawda jest taka, że w świetle polskiego prawa, jeżeli soft nie jest "na firmę", to nikt nie ma szans udowodnić Ci, że posiadasz nielegalnego Windowsa, o ile sam się do tego nie przyznasz.Powiesz, że zgubiłeś. Ważne, że masz na kompie hologram z kluczem. To już wymóg Microsoftu, być może w EULA coś jest, nie posiadając hologramu czy czegokolwiek M$ może Ci co najwyżej sprawę cywilną o złamanie EULA wytoczyć (koszta ogromne ![]() Nie mniej jednak mając wspomniany przez ~Mike'a hologram i tylko hologram, nie powinieneś obawiać się nawet posądzenia o cokolwiek ze strony organów ścigania. PS: MSN -> chyba chodziło o MDN AA -> http://msdn2.microsoft.com/en-us/academic/default.aspx. Ten post edytował sztosz 3.10.2007, 14:53:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 2 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Muszę się trochę nie zgodzić z poprzednikami.
Odnośnie tego co świadczy o legalności to sam Certyfikat Autentyczności powinien wystarczyć. Odnośnie różnych wersji językowych polecam Licencje Microsoft: Często zadawane pytania. Ja do mojego Acera dostałem Recovery CD z XP HE w wersji językowej polskiej, angielskiej i bodajże węgierskiej. Sprawdź to, może akurat to Ci ułatwi sprawę. A jeśli jesteś studentem dowiedz się czy Twoja uczelnia podpisała umowę MSDN AA i czy możesz z niej skorzystać. Naprawdę mnóstwo softu można ściągnąć. Oczywiście oprogramowanie dostępne w ramach tej umowy może być wykorzystywane jedynie w celach edukacyjnych, przy czym tworzenie stron WWW się pod to nie podpina ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 12:34 |