![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie
![]() Znowu nie wiem jak sobie z tym poradzić a problem pewnie łatwy do poprawienia ![]() Chcę zapisywać zawartość TEXTAREA do pliku (całość to co w TEXTAREA dokładnie ma być w pliku) problem w tym że nie wiem jak sobie poradzić ze znakami (\) bo co zapiszę informacje do pliku z linkami lub słowami w cudzysłowach to po wyświetleniu pokazuje mi zamiast (") to pokazuje (\") a za każdym dodatkowym zapisaniem o jeden znak (\) więcej np (\\\\\\") ![]() Może mi ktoś powiedzieć co się tu psuje i dlaczego ? ![]() mój kod :
Niby wszystko jest fajnie bo zapisuje mi informacje do pliku ale przez te dodawane co chwile znaki (\) nie działają mi ani linki a do tego słowa w cudzysłowach dziwnie wyglądają ![]() Będę bardzo wdzięczny za pomoc ![]() -------------------- Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)
| Google | CodeGear | Swiss Delphi Center (ENG) | digitalmars.com | 4programmers.net | dsdt.info | BinBoy | delphi.cartall.com.pl | CPW.net.pl | cyfbar.republika.pl| |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy wyświetlaniu tekstu dodaj:
stripslashes" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Przy dodawaniu tekstu do pliku dodaj: addslashes" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem na znane mi sposoby i coś nie daje rady z tym
![]() Może mi ktoś powiedzieć gdzie i jak źle używam powyższych funkcji ? Wydaje mi się że wg informacji z manuala dobrze robie ![]() kod :
I co tu robie w końcu źle ? // EDIT : JUŻ MI DZIAŁĄ ![]() ![]()
Jeżeli ktoś zna lepsze rozwiązanie to będę wdzięczny za informację (np jak zastosować te powyższe funkcje bo nie udało mi się:() ale to co wyżej napisałem (funkcja zmieniająca znaki działa super ![]() // EDIT 2 : No dobra... nie działa najlepiej... ![]() ![]() Gdzie robię błąd ? ![]() Ten post edytował Setesh 3.10.2007, 15:13:30 -------------------- Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)
| Google | CodeGear | Swiss Delphi Center (ENG) | digitalmars.com | 4programmers.net | dsdt.info | BinBoy | delphi.cartall.com.pl | CPW.net.pl | cyfbar.republika.pl| |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:24 |