![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z odczytaniem przez php nowej zmiennej z htmla. Wklejam fragment z htmla ktory nie dziala (chodzi o zmienna JAK): <tr> <td>Jak dowiedzieli sie panstwo o sklepie Janka</td> <td><select name="jak"> <option value = "a"> <option value = "b">Jestem stalym klientem <option value = "c">Reklama telewizyjna <option value = "d">Ksiazka telefniczna <option value = "e">Znajomy </select> </td> </tr> <tr> A to fragment z php: if($jak == 'a') echo '<p>Zrodlo nieznane</p>'; elseif($jak == 'b') echo '<p>Staly klien</p>'; elseif($jak == 'c') echo '<p>Reklama telewizyjna</p>'; elseif ($jak == 'd') echo '<p>Ksiazka telefoniczna</p>'; elseif($jak == 'e') echo '<p>Znajomy</p>'; else echo 'Nie dziala tak jak ma dzialac'; Efekt PHP: [error] PHP Notice: Undefined variable: jak Moze to byc dla kogos smieszne i proste ale ja dopiero co zaczalem z PHP wiec chyba ma prawo. Dzieki Ten post edytował mauy 2.10.2007, 15:20:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
do zmiennych z forma nalezy sie odwolywac tak:
$_POST['zmienna'] a nie tak jak ty: $zmienna I uzywaj wlasciwego bbcode!!! -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze: UŻYJ BBCODE!
po drugie: zapoznaj się z tematem register_globals (wyszukiwarka) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wielkie dzieki za pomoc. Oczywiscie pomoglo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:06 |