![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Wyszukałem na forum taki temat http://forum.php.pl/index.php?showtopic=40...mp;#entry223873 i mam identyczny problem tylko nie wiem gdzie mam wstawić w pliku my.cnf default-character-set=latin2 collation-server=latin2_general_ci character-set-server=latin2 init-connect='SET NAMES latin2' w sekcji [mysqld] czy w [client] Pozdrawiam Dodam jeszcze że próbowałem pokombinować coś z /var/lib/mysql/mazwa_bazy/db.opt Tam miałem ustawione default-character-set=latin1 default-collation=latin1_swedish_ci czy coś tam podobnego zmieniłem na default-character-set=latin2 default-collation=latin2_general_ci i nic. dalej zamiast ś ć są ? Dane zostały przeniesione prawidłowo bo jak odpalę mysql -u root -p i dam select * from tabela; to widzę ogonki. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może przy tworzeniu tabeli w phpmyadminie ustawiaj odpowiednie kodowanie np utf8
-------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi pewnie o polskie czcionki, ja ustawiłem zaraz po połączeniu polecenie
oraz kodowanie strony na
i teraz wszystko jest ok |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok spróbuje ale doszła jeszcze jedna spawa kodowanie w apache, bo statyczna strona w html też nie wyświetla ogonków.
Co dziwne jest ę, ć ale nie ma ś, ź a defaoultcharset jest iso-8859-2 languageproprity pl więc jest ok. Dedyk jest w niemczech i zainstalowalem ubuntu jak się okazało anglojęzyczne. kombinowałem też z localami ale nic nie pomogło. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:42 |