![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Elo, jak zrobić, że jak wyciągam dane z bazy za pomocą while'a i po kazdym rekordzie mam <hr> (pozioma kreskę), to żeby nie było po ostatnim rekordzie tej kreski?
Oto mój kod:
Z góry dziękuję za pomoc ![]() -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. sprawdź przed pętlą ile masz rekordów w bazie
2. przed pętlą zainicjuj zmienną $i=1; 3. w pętli (na końcu przed } ) dokonaj iteracji zmiennej $i++; 4. w pętli przed <hr> sprawdzaj za pomocą if czy ilość rekordów jest równa $i - jeśli jest różna to wyświetlaj <hr> przeciwnym wypadku nie wyświetlaj linii i problem rozwiązany Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna tez tak, bez zliczania calkowitej liczby rekordow
z biegu pisane, ale tak to mniej wiecej powinno wygladac, wystarczy tylko zastosowac to w Twoim wypadku -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Skąd: 2322 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moglibyście to zrobić już na przykładzie Insane'a. Byście to zrobili, bo ja też bym sobie to wykorzystał.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O coś takiego chodzi? edit: @vip3r - co się dzieje? Bo mogłem się pomylić. Ten post edytował atomek4 30.09.2007, 20:20:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Skąd: 2322 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś mi to nie chodzi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@vip3r - co się dzieje? Sprawdziłem wszystko działa, tylko że ja dodałem swoją dodatkową linię. Natomiast jeśli to miała być tylko ta, co już jest w kodzie to wystarczy to zamienić. Zamiast tego mojego <hr/> wstawić to, co już jest w kodzie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki wam za pomoc. Skorzystałem z pomocy kossy.
A więc vip3r, dla Ciebie specjalnie kod:
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 17:13 |