![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zmodyfikować kod, aby strona była "rozciągnięta" na całą możliwą długość okna przeglądarki, tak aby była widoczna stopka, a w razie potrzeby rozciągała się wg zawartośći. Tzn, żeby nie "ucinało" gdy zawartość się nie mieści. Kombinowałem z wysokością 100% contenta, ale przez to stopka jest niżej o swoją wysokość, jest schowana :/ A jeśli zrobię wysokość w pikselach, to będą nietypowe efekty, dla rozdzielczości innych noż moja... Podgląd strony możesz obejrzeć, na mojej stronce testowej http://pavobe.lua.pl
Oto kody: (kolory potem się usunie, chodzi o to, aby było widzoczne dla mnie , później zamienię jeszcze HTML na PHP, bo będe musiał użyć include'a) Kod <html> <head> <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="style.css"> <title>pavobe</title> </head> <body> <div id="all"> <div id="header"> <div id="nav1">Lewe tło</div> <div id="nav2"> <!-- MENU -->MENU </div> <div id="nav3">Prawe tło</div> </div> <div id="space">SPACE HERE</div> <div id="content"> <!-- Content tutaj, include() do zastosowania w tym miejscu --> Treść strony </div> <div id="sidebar"> <div id="search"> <!-- Google search --> Szukajka <!-- /Google search --> </div> <div id="extra">Dodatkowe menu</div> </div> </div> <div id="footer">Stopka;)</div> </body> </html> Kod body { background-image: url(images/header_bg.jpg); background-repeat: repeat-x; margin: 0px; padding: 0px; } #all { width: 900px; margin: auto; padding: 0px; } #header { margin: 0px; height: 137px; background-color: blue; } #space { height: 65px; background-color: red; } #header div { display: inline; } #content { float: left; } #sidebar { float: right; width: 200px; background-color: green; } #footer { width: 100%; height: 50px; background-image: url(images/footer_bg.jpg); background-repeat: repeat-x; margin: 0px; clear: both; vertical-align: bottom; } Bardzo proszę o pomoc... -------------------- pavobe.pl - pavobe's weblog
WPMedia.pl - blog o WordPress |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:26 |