![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 1.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jak wiadomo jestem początkującym, staram się dużo czytać, lecz nie mogę rozgryść do końca tego. Aby zrobić listę, a następnie wybrać jakiś rekord i go wyświetlić. Tak jak lista userów, wyświetla się cała jak naciśniemy na nick pokazują się dokładniejsze dane na nowej stronie. Opierałem się na skryptach z innego forum list.php
a następnie mam kolejny plik z zawartymi funkacjami list2.php
Wie może ktoś dlaczego jak wpiszę: index.php?id=list&action=pokaz&nr=1 nie wyświetla się ten server ; ( Tylko biała strona, dodam, że wszystko w bazie danych się znajduje.. Może ktoś doradzić/poprawić lub napisać prościej abym otrzymał to co chciałbym uzyskać z tego skryptu? Z góry dziękuję! Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź najpierw, w który warunek "wchodzi".
-------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 1.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... nie rozumiem gdzie mam błąd..
odświeżam, nadal nie mogę sobie z tym poradzić ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To moze zacznij od usuniecia @ sprzed funkcji mysql. Ten znaczek powoduje, iz nie wypisuje tobie bledow.
-------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
nawet jak usunę ten znaczek pojawia się tylko pusta strona
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A źródło strony?
A zobaczy, czy zadziałają tak zbudowane te funkcje:
A jeżeli pojawi się jakiś błąd - wklej go. Jeżeli źrodło strony jest puste - usuń warunki if i wklej tylko te funkcje do kodu, bez warunków. Wtedy musi coś się pojawić.. |
|
|
![]()
|
|
źródło strony jest puste..
a jeżeli wywalę if'y też się nic nie wyświetla :/ i oczywiście źródło strony jest puste.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 4 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wywołujesz cokolwiek?
Sprawdź może czy na pewno wysyłasz to na serwer, być może jest jakiś błąd przy wysyłaniu(?). Spróbuj może w pierwszym kodzie zamiast include użyć funkcji require. Poza tym sprawdź czy nie masz w jakiś sposób wyłączonego wyświetlania błędów. |
|
|
![]()
|
|
nadal nic ;/
cały czas pusta strona i w źródle strony też nic nie ma.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 4 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to dla mnie zbyt dziwne, użyj najprostszego echo w skrypcie, gdziekolwiek w list.php, a potem także na wszelki wypadek w list2.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ta linia nie powinna przypadkiem tak wyglądać:
Spróbuj może też wywołać jedną z tych funkcji z pliku list2.php w jakimś nowym czystym pliku, oczywiście dodając w pasku adresu prawidłową zmienną ID. Ten post edytował atomek4 30.09.2007, 19:01:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie masz serwer? Localhost czy gdzieś wykupiłeś?
@atomek4, słuszna uwaga ale czemu nie było o tym błędu..? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@NetJaro: wiesz co, sam się nad tym zastanawiam, może kolega ma coś zmienione w raportowaniu błędów. Bo include() generuje tylko warning.
Ten post edytował atomek4 30.09.2007, 19:07:06 |
|
|
![]()
|
|
server livenet.pl
a co do tego include, że tam .php brakowało to wcześniej zmieniłem, ale nie chciałem edytować bo posypał by się post.. all standardowe ustawienia.. i wiem, że błędy się pokazują bo testowałem na innych skryptach, nie wiem dlaczego to się tak zachowuje.. |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj jeszcze to co tam ci wyżej pisałem. Utwórz w tym swoim katalogu nowy plik.php i wrzuć do niego coś takiego:
O ile id=1 istnieje w bazie, jeśli nie wstaw takie jakie jest na 100%. Spróbuj, może przynajmniej uda nam się coś wykluczyć. Po drugie masz plik list1.php i list2.php, potem przy sposobie wywołania piszesz index.php?itd... To chyba tylko niedopatrzenie? Ten post edytował atomek4 30.09.2007, 20:03:28 |
|
|
![]()
|
|
doszedłem..
nie wiem czemu ale jak dalismy w funkcji, żeby się połączył z bazą danych to tak naprawdę się nie łączył, a jak połączenie wywaliłem za bazę danych to nagle się wyświetliło.. Ale dzieki, że pomagaliście ; )) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:22 |