![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Częstochowa/Dubidze Ostrzeżenie: (70%) ![]() ![]() |
jestem poczatkujacy co do flasha wiec prosze o wyrozumialosc.
otworzylem program macromedia flash 8 stworzylem okrag na listwie czasowej zmienilem na motion tween poten w zakladce Propiertes ustawilem go jako klip filmowy i nadalem mu nazwe zaw_mc nastepnie otworzylem okienko actions w pierwszej klatece i dodalem takki skrypt Kod zaw_mc.onPress = function(){ this.startDrag(); } zaw_mc.onRelease = function(){ stopDrag(); } i teraz eksportuje go do pliku swf i wyskakuje mi taki blad Kod **Error** Scene=Scene 1, layer=Layer 1, frame=1:Line 1: Statement must appear within on/onClipEvent handler zaw_mc.onPress = function(){ **Error** Scene=Scene 1, layer=Layer 1, frame=1:Line 4: Statement must appear within on/onClipEvent handler zaw_mc.onRelease = function(){ Total ActionScript Errors: 2 Reported Errors: 2 co robie zle?? jestem naprawde bardzo poczatkuja cy i jeszcze nie wiem na czym polega zala funkcjonalnosc programu macromedia narazie wkuwam duzo teori i chce sie przerzucic na praktyke. mam nadzieje ze mi pomozecie. z gory wielkii dzieki -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Utworz na glownej listwie czasowej klatke kluczowa(F6). Utworz nowy MovieClip o nazwie zaw_mc. W tym clipie narysuj kolko . Zamien je na MovieClip ( do tego clipu-kolka mozesz dolozyc motion tween). Otworz biblioteke przecignij na glowna scene do pierwszej klatki swoj clip zaw_mc . W panelu properties nadaj instancji nazwe zaw_mc . Teraz kod Kod zaw_mc.onPress = function(){ this.startDrag(); } zaw_mc.onRelease = function(){ stopDrag(); } stop(); Tak zadziala Pozdrawiam Prawdopobnie podczas pisania as miales zaznaczony klip a nie klatke animacji Ten post edytował zbig 1.10.2007, 20:46:33 -------------------- Flash Flex PHP JAVA RED5 http://www.easyweb24.net
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Częstochowa/Dubidze Ostrzeżenie: (70%) ![]() ![]() |
oik dzieki
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:43 |