![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hi!
Mam sobie bazę z ekwipunkiem. Chcę aby wszystkie pola zostały pobrane i wpisane do obiektów. Czyli: $nazwa_z_bazy = pole_z_bazy = wartosc_pola_z_bazy; Da się to jakoś zrobić? Prosiłbym o jakiś prosty przykład, ale nie o linki do angielskich tutków, bo wstyd się przyznać, ale słabo rozumiem angielski. ![]() Moja klasa narazie wygląda tak: CODE class ekwipunek{
public: $cena; public: $plan_cena; public: $max_premia; public: $typ_materialu; public: $ilosc_materialu; public: $opis; } class bron extends ekwipunek{ public: $obrazenia; public: $typ_broni; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
nie wiem czy oto chodzi, ale:
Chociaż lepiej może jakiś konstruktor wprowadzić? Poza tym nie ma : po specyfikatorach dostępu, to nie C++ ![]() O programowaniu obiektowym w PHP5, możesz coś znaleźć np. tutaj i ewentualnie tutaj Ten post edytował atomek4 29.09.2007, 11:16:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ekhm, tak to ja sobie mogę.
A jak mam kilkaset takich przedmiotów?;] Ja chcę aby to się automatycznie z bazą robiło:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po jakimś czasie pisania aplikacji w php doszedłem do wniosku że jest ono tylko od zarządzania wyświetlaniem danych... ale konkretnie
mam nadzieję że pomoże. Klasy definiuj jak chcesz, a składowe zadbają o siebie same. Ten post edytował jastu 29.09.2007, 21:36:34 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:46 |