![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję zrobić taki skrypt, który by po trzech dniach od dokonania rezerwacji usuwał je automatycznie z bazy mysql. I wogóle nie wiem jak i gdzie go stworzyć.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli dobrze rozumie zagadnienie to wcale nie musisz uruchamiac skryptu co 3 dni , poprostu jesli ktos wchodzi na stronke to uruchamia skrypt ktory zanim jeszcze dane do wyswietlenia zostana pobrane usunie rezerwacje ktore sa starsze niz 3 dni.
chyba ze cos mi umknelo....... -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie zupełnie dobrze mnie zrozumiałeś, skrypt ten ma usuwać wszystkie rezerwacje automatycznie po uplynięciu 3 dni od dokonania rezerwacji i niezależnie od tego czy ktoś wszedł na stronę czy nie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj na forum, temat pojawiał się wiele razy (keyword: cron).
|
|
|
![]()
|
|
O ile zauważyłem cron dotyczy uniksa, a ja robię to pod windows.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to harmonogram zadan.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Co masz na mysli? Ten harmonogram zadań z Windowsa?
A jakieś inne rozwiązanie istnieje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jest jakiś inny Harmonogram Zadań z Windowsa?
BYŁO! :arrow: http://forum.php.pl/search.php BYŁO! Ewentualnie możesz kogoś nająć żeby Ci ten skrypt odpalał.. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:35 |