![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Garguis- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Dawno tu nie pisałem, a to za sprawą iż nie miałem żadnych problemów z kodami i innymi tego typu klockami. Teraz piszę bo mam problem z zamianą znaków polskich w adresie. Nie do końca jednak tak jest. Zamienić to zamienię lecz nie chciałbym tego strosować do treści witryny. Wytłumacze może tak: Mam system artykułów, gdzie mam podział na kategorie. W .htaccess oczywiście wszystko robię prawodłowo, a następnie zmieniam link na stronie na poprawny link FREIENDLY. Później ładuje do kodu moją funkcję zamieniającą znaki: Kod $tekst = $row['bla'] $tekst = str_replace(' ', '_', $tekst); $tekst = str_replace('ę', 'e', $tekst); $tekst = str_replace('ą', 'a', $tekst); itd.. echo $tekst Tylko że to Cytat $tekst = $row['bla'] wyświetlam na stronie jako np. nazwę artykuły, jak i nazwę w pasku adresu.Zamienia mi się treść na stronie i treść w pasku adresu. Moje pytanie brzmi: Jak zapobiec zamianie treśći na stronie a żeby tylko się zmieniały znaki polskie w adresie ? Dziękuje za wszelką pomoc czy też wskazówki... Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob funkcje ktora bedzie wyrzucala polskie znaki i wywoluj ja tylko przy wyswietlaniu linkow, chyba o to Ci chodzi?! nie jestem pewny czy dobrze zrozumialem
polskie znaki mozesz zamienic tak: link do kodu -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
-Garguis- |
![]()
|
Goście ![]() |
No działa ale ja np. mam liste kategorii, która później wyświetla artykuły, gdzie pobierane sa z bazy według tytułu artykułów. Pobieram je GET - em z paska adresu, ale one sie nie beda zgadzać skoro będą mieć inne, zam,ienione znaki niż w mysql ... Moze innym sposobem da sie pobrac ten tytuł ?
zobacz sam.. teraz nie mam w pierwszym etapie pozamienianych tych linków ale mam w ostatniej zamienione... http://www.krolewscy.pl/art.php Ach... co za bzdetny problem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:18 |