![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wtam.
Zablokowałem się na zapytaniu do kilku tabel. Wcześniej nie robiłem az takich duzych zapytań. Mam kilka tabel: 1. produkty 2. produkty_warianty 3. produkty_cechy 4. produkty_zdjecia 5. produkty_opisy dane razem tworzą pełny opis produktu. Tabele 0d 2-5 trzymają w sobie id produktu (prid) z tabeli 1. No i właśnie nie idzie mi wyciąganie wszytkich produktów wraz z danymi z tabel 2-5 próbowałem i doszedłem do czegoś takiego ale nie działa.
Będę wdzięczny za podpowiedź Ten post edytował dado 28.09.2007, 11:09:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w zasadzie zapytanie jest dobre, ale wystarczy że tylko w jednej tabeli z 2 do 5 nie będzie odpowiadającego prid do id w pierwszej tabeli to nie pojawi się wynik,
Być może tak Ci coś pokaże, wtedy będzie trza myśleć dalej jak to usprawnić:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
o dzięki doszedłem też do tego tylko inna drogą:
tylko żę problem powstał bo w przypadku w tabelach od 2-5 jest wiecej niz jeden rekordów dla prid = id tabeli 1 to twoży n elementów tablicy w zalezności od liczby rekordów. A ja potrzebuje żeby jednemu rekordowi tabeli 1 odpowiadał jeden rekord w zwracanej tablicy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:44 |