![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić sprawdzenie formularza za pomocą ajaxa, niestety w Internecie trudno coś znaleźć jesli chodzi o sprawdzenie formularza za pomocą ajaxa, a ja dopiero dziś zacząłem naukę ajaxa. Chciałbym zrobić (pomijając kwestie złego działania pod IE6) żeby gdy do pola tekstowego wpisze się "tak" to nic się nie pojawiało, a jak wpisze się coś innego to pojawiał się napis "Źle" bez klikania na przycisk "wyślij" - pomożecie mi ?
W JS zrobiłęm to tak:
Ale nie wiem jak to zrobić tak fajnie w ajaxie żeby bez klikania na button wyślij to się sprawdzało, napisałem standardową formułkę, ale nie wiem jak to dostosować do tego co chcę osiągnąć, doradzcie cos prosze ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ajax to przeciez javascript
dobrze robiles, tylko zamiast wywolywac funkcje w przycisku, mozesz bezposrednio w polu input np. tak:
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzywasz Ajaxa do sprawdzania czy pole jest wypelnione troche, to jak wylewac wiadro wody na palaca sie zapalke
zwykly JS to zrobi, chyba ze sprawdzasz w bazie ale tego nie zauwazylem -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 00:06 |