![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pole formularza typu:
Chciałbym aby po wybraniu pliku (akcja onchange) obrazek pojawił mi się od razu na stronie.... w jakimś czyli pewnie "ajax" załaduje plik na serwer do jakiegoś tymczasowego katalogu.... reszta to już pikuś...... tylko jak załadować plik na serwer przy użyciu ajaxa? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak nie chcesz duzo pisac w JS skorzystaj z jquery. jest duzo pluginow, dokumentacja, napewno cos znajdziesz.
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A byłbyś taki dobry i wskazał mi który to - jakoś w tym jQuery nie za bardzo potrafię coś znaleźć :/
Dzięki! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tyle razy to już było na forum... AJAX-em pliku nie uploadniesz. Musisz użyć niewidocznej ramki i tam skierować formularz ładujący plik. Potem - w tej ramce - umieść skrypt wyświetlający nazwę tego pliku w odpowiednim DIV-ie. No a co do bibliotek, to do wyboru do koloru.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.07.2025 - 23:47 |