![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam następujący problem: Po przeniesieniu bazy danych na inny serwer na stronie zamiast polskich znaków pojawiły się znaki zapytania.
Może zademonstruję o co mi chodzi: --BAZA-- Cytat nazywam się Martina, siedemnaście lat temu urodziła mnie mama, bo tata nie miał czasu, mieszkam na śląsku, jakieś 55 kilometrów od Katowic, 80 kilometrów od Gliwic, uczę się w technikum informatycznym wraz z trzydziestką trójką wspaniałych chłopaków, z którymi nie można się nudzić --STRONA-- Cytat nazywam si? Martina, siedemna?cie lat temu urodzi?a mnie mama, bo tata nie mia? czasu, mieszkam na ?l?sku, jakie? 55 kilometrów od Katowic, 80 kilometrów od Gliwic, ucz? si? w technikum informatycznym wraz z trzydziestk? trójk? wspania?ych ch?opaków, z którymi nie mo?na si? nudzi? Oczywiście w sekcji head strony mam meta-tag:
porównywanie znaków w tabeli to: utf8_general_ci Jak to naprawić? Najchętniej bym chciał przemielić to skryptem PHP bo rekordów w bazie jest b.dużo by poprawiać to ręcznie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz albo strone przestawic na utf i cala jej zawartosc
od strony bazy sprawdz jakie jest kodowanie bazy, zmien na iso i wgraj dumpa jeszcze raz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz też zmienić kodowanie połączenia z bazą danych
-------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:06 |