![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z bazą danych. Poprzez phpmyadmina (zrobienie ręcznie, tj. poprzez mysql_query nie pomaga) daję kod:
CREATE TABLE `banlist` ( `ban_id` smallint(5) unsigned NOT NULL auto_increment, `ban_ip` varchar(15) collate latin1_general_ci NOT NULL, `ban_when` int(11) NOT NULL, `ban_cause` text collate latin1_general_ci NOT NULL, PRIMARY KEY (`ban_id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 COLLATE=latin1_general_ci AUTO_INCREMENT=9 ; Lecz wywala mi błąd: #1064 - Something is wrong in your syntax obok 'collate latin1_general_ci NOT NULL, `ban_when` int(11) NOT NU' w linii 3 Wersja pma: 2.6.4 (mało istotne) Wersja mysql: 4.0.24_Debian-10sarge2 (tak pisze w pma) Napisałem list do administratora serwera i dostałem tylko odpowiedź "Problem został przekazany technikowi"... Minęły trzy dni i nic. Proszę o pomoc ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dla mnie wszystko jest ok
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moim zdaniem także, tym bardziej że sql jest z eksportu innego pma, a ten sposób nigdy mnie nie zawiódł.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MySQL 4 nie obsługuje collate, co do charset nie jestem pewien. Najlepiej wywal te 2 dyrektywy i pójdzie.
-------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
próbowałem, ale nie zadziałało, tzn. wskazywało jeszcze na jedną linijkę, jak przerwa techniczna się skończy to sprawdzę w panelu i dam screena
musiałem zastosować:
choć nie wiem, co on miał do auto_increment, ale i tak mnie to nie interesowało. dzięki za podpowiedź. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:49 |