![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwie tabele
tabela1zawiera dane dotyczące logowania login | hasło | imie | nazwisko w której znajdują się dane np. kony1 | hasło1 | imie1 | nazwisko1 kony2 | hasło2 | imie2 | nazwisko2 kony3 | haslo3 | imie3 | nazwisko3 tabela2 login | cyfra1 | cyfra2 | cyfra3 i tutaj dane kony1 | 2 | 3 | 0 kony2 | 4 | 5 | 1 kony1 | 2 | 5 | 5 kony3 | 2 | 5 | 6 Potrzebuję utworzyć sobie tabelę na stronie Tabela ma wyświetlać login i sumować punkty z tabeli według kolumn (oczywiście z komórek ściśle powiązanych z odpowiednim loginem) czyli tabela powinna wyglądać tak: kony1 | 4 | 8 | 5 kony2 | 4 | 5 | 1 kony3 | 2 | 5 | 6 Podejrzewam, że żeby pobrać odpowiednie dane z komórek z liczbami potrzeba porównać loginy z obydwu baz, ale jak to zrobić to nie mam zielonego pojęcia i szczerze powiem, że trochę przeszukałem i w google i tutaj na forum, ale nie mogłem znaleźć (być może nie wiem jak to nazwać ![]() Później jeszcze trzeba będzie to wszystko posortować ale z tym sobie poradzę. Nie wiem jak skonstruować zapytanie do bazy żeby mi ta tabela działała jak należy... Sprawa w sumie wydaje się być prostą z pozoru aczkolwiek naprawdę nie mam pomysłu jak to wszystko powiązać... Poproszę o jakąkolwiek pomoc (nawet mały przykładzik jak się da) a ja kombinuje dalej, może mi się uda ![]() Dzięki z góry. Ten post edytował kony 25.09.2007, 20:36:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 2 Dołączył: 9.09.2006 Skąd: Londyn/Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Popraw proszę tytuł topiku na zgodyny z zasadami forum Przedszkole
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli obie bazy sa na tym samym silniku:
Jesli nie sa to masz do dyspozycji replikacje albo skrypty pl/sql w cronie i pewnie jeszcze pare innych rzeczy o ktorych nie wiem:) ups... sie pomylilem ![]() ![]() btw. z tego co sie orientuje to, zeby pobrac te wszystkie dane dla odpowiedniego loginu trzeba uzyc jakiegos porownania, wiec Twoje rozwiazanie nie bardzo mi w tym przypadku pomoze (nawet jakby pominac te nieszczęsne bazy ![]() Popraw proszę tytuł topiku na zgodyny z zasadami forum Przedszkole Poprawiłem, mam nadzieję, że juz jest ok ![]() Ten post edytował kony 25.09.2007, 20:41:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 23.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Może tak, pogrupowane według loginów. Dzięki za pomoc. Co prawda nie skorzystałem, bo rozwiązałem problem trochę innym sposobem ale i tak dzięki ![]() Jeszcze mi tylko sortowanie zostało ale z tym chyba już sobie poradzę ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:33 |