![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapytanie wygląda tak:
wszystko działa ok, problem polega na tym że gdy jako szukane słowo(keywords) wpisze kilka słów np. Wakacje Krysi to wyszukuje mi wszystkie słowa "Wakacje" i wszystkie słowa "Krysi", a chciał bym aby wynikiem wyszukiwania były rekordy w których znajduje się jeden ciąg "Wakacje Krysi" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj w zapytaniu LIKE
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Spróbuj wpisać Wakacja+Krysi lub "Wakacje Krysi"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat użyj w zapytaniu LIKE Źle mu życzysz, prawda? ![]() Zrób to tak:
Ten post edytował Doomfinger 25.09.2007, 12:04:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle mu życzysz, prawda? ![]() Zrób to tak:
to mi wcale nie działa(Something is wrong in your syntax obok 'BOOLEAN MODE)) ORDER BY 'autor'' w linii 1), tu pojawia się jeszcze jeden problem z IN BOOLEAN MODE nie wiem czemu mi to nie działa w tej postaci jak napisałeś i dlatego zamknąłem ten apostrof dopiero za IN BOOLEAN MODE
a jak całkiem usunę to IN BOOLEAN MODE to działa tak jak wcześniej - wyszukuje pojedyncze słowa Spróbuj wpisać Wakacja+Krysi lub "Wakacje Krysi" nie działa Ten post edytował itson 25.09.2007, 12:23:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 10 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj, spróbuj i spróbuj...
To forum dyskusyjne czy zgadywanka? A może zamiast próbować to zajrzyj do manuala mysql? '+apple +juice' http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/fulltext-boolean.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu wyszukiwanie pełnych fraz musi dostać frazę w "cudzysłowach", ale dodatkowo całe wyszukiwanie musi zamknąć się w 'apostrofach', czyli w sumie: '"tekst tekst"'. Tomeksobczak: właśnie to Ty zgadujesz, bo jemu chodziło o szukanie całych zdań, a nie kilku wyrazów.
![]() |
|
|
![]()
|
|
kurcze sorry moja wina truje dupę a mam starego mysql-a zainstalowałem nowego i wszystko działa wystarczy dać cudzysłów
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:23 |