![]() ![]() |
| -kopacz0- |
|
|
Goście |
Witam,
dopiero ucze sie PHP i mam pytanko (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Stworzylem sobie taki to oto prosty formularz oraz funkcje walidujaca do niego. Mam pytanko, po odpaleniu niewazne czy w miejsce kontrolek wstawie czy nei i wcisnieciu przycisku otwiera mi sie strona z bledem HTTP 403. W czym tkwi problem? Pozdrawiam <html> <head> <title>Formularz sprawdzajacy</title> </head> <?php function have_required($array, $required_fields) { foreach($required_fields as $field) { if(empty($array[$field])) return false; } return true; } if(isset($_POST['submitted'])) { echo '<p>'; echo have_required($_POST, array('name','email')) ? 'masz wypelnione wszystkie wymagane pola':'nie masz wypelnionych wszystkich wymaganych pol'; echo '</p>'; } ?> <form action = "<?= $PHP_SELF ?>" method="POST"> <p> Imie: <input type="text" name="name"/></br> Adres email: <input type='text' name="email" /></br> Wiek (opcjonalny): <input type="text" name="age" /></br> </p> <p align="center"> <input type="submit" value="Wyslij" name="submitted" /> </p> </form> </html> |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%)
|
Sprawdz co masz w zmiennej $PHP_SELF. Po prostu daj odopowiednia sciezke ...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 18:12 |