![]() |
![]() |
-[php]- |
![]()
|
Goście ![]() |
Proszę o pomoc bo juz nie wiem gdzie jest błąd, dane post'em dobrze przenosi i są takie jak w bazie a mimo to nie loguje mi sie na stronie - gdzie jest błąd?
|
|
|
![]() |
-[php]- |
![]()
|
Goście ![]() |
no to mala poprawa - zmieniłem na:
tyle że teraz loguje mi się na tsronie nawet jak takiego uzytkownika nie ma w bazie. Możecie pomoc? |
|
|
-[php]- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wróć do poprzedniej wersji zapytania:
$zapytanie= mysql_query ("SELECT * FROM $mysql_tabela WHERE user='$user' and password='$password'"); $wiersz = mysql_fetch_array( $zapytanie ); i zamień $ile = $wiersz[0]; na $ile = count($wiersz); To tyle, pozdrawiam. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
-[php]- |
![]()
|
Goście ![]() |
zmieniłem i oto co się dzieje ... jak wklepie adres w przeglądarce czyli ..../zapytania/autoryzacja.php to przeskakuje blad ze pola sa puste i ok. a jak wklepie jakies dane w pola user i password to wyswietla sie komunikat 404 - nie znaleziono pliku ... o co tu chodzi? czy ktoś coś z tego wie?
|
|
|
-[php]- |
![]()
|
Goście ![]() |
zeby bylo ciekawiej:
+ jak nie wprowadze zadnych danych w pola user oraz password to wyskakuje mi blad ze nalezy podac login oraz haslo, czyli musi widziec plik autoryzacja.php bo wlasnie z 11lini odsyla do tej podstrony ktora generuje blad + a jak wprowadze jakies dane to wyskakuje blad 404 nie znaleziono pliku czy coś nie tak z zapytaniem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może w formularzu masz podaną błędną ścieżke do pliku i dlatego wyskakuje Ci błąd 404, zobacz w pasku adresu do jakiego pliku odsyła formularz po wpisania hasła i loginu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwróć uwagę na ten fragment.
if (($user=='') AND ($password=='')) { header(\"Location: ../bledy/puste_pole.html\"); exit; } else { include(\"../tabele/user.php\"); include(\"../zapytania/mysql_connect.php\"); Najpierw jest sprawdzenie czy pola nie są puste - jak pisałeś wykonuje się, a potem wywala błąd dostępu do pliku...- a tu masz dwa includy - albo ścieżki się nie zgadzają, albo nazwy plików, albo brak uprawneń... Ścieżki są względne, może zamień je na bezwzględne... pozdrawiam Ten post edytował nevt 25.09.2007, 06:40:56 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:54 |