![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, otóż zamierzam niedługo otworzyć serwis piłkarski, i chcę zrobić jak na youtube.com że będe wgrywał filmy, na swoją stronę i je odtwarzał. Chodzi o to by był to skrypt jakiegoś playera, który mógłby poradzić sobie z różnymi formatami, lub jeśli owego nie ma, to proszę o wytłumaczenie jakim programe mogę robić konwersję.
Wracając, to niechodzi mi może o jakiś mega skrypt, tylko o skrypt odtwarzacza filmów. Który jest dosyć rozbudowany i mam możliwość odtwarzania różnych formatów. Chcę by wyglądało to tak, mam skrypt odtwarzacza, wklejam na stronę -> wrzucam film na serwer -> wklejam w tym skrypcie link do tego filmu i już. Ten post edytował Jerzy 24.09.2007, 20:59:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Potrzebujesz filmów w formacie swf/flv
2) A player znajdziesz wśród tego |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hymm tylko to filmym są nakręcane przez moich ludzi z serwisu, normalnymi kamerami.
Chodzi mi o player który mógłby je odtworzyć. Jak jest na youtube, to jest ich odtwarzacz, ale co nie ma podobnego darmowego? Proszę o jakieś jaśniejsze wytłumaczenie. Z góry dizękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to jeszcze zrobić tak:
Chyba nie musze tłumaczyć o co chodzi w tym kodzie, nieprawdaż... Pzdr, Eron -------------------- Jestem początkujący. Nie uważam się za mistrza. Pamiętaj! Wyrażam tylko swoją opinię |
|
|
![]()
|
|
Nie nie trzeba
![]() A wracając, to potrzebna jest wtyczka by obsługiwać to, lecz takich wtyczek nie ma. Sprawdzałem w 3 przeglądarkach (Opera, Firefox i Internet Explorer) Próbowałem z różnymi formatami, typu mp4 lub avi lecz do każdego jest potrzebna wtyczką, każda inna. Macie jakieś inne pomysły? Jestem być może trochę upierdliwy, lecz naprawdę mi na tym zależy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi ci o wtyczki do przeglądarek? Jakbyś wszystkie filmy od przyjaciół przerabiał na format flasha (*swf chyba), to wystarczy flash player. Podejrzewam, że w sieci jest jakiś w miarę uniwersalny player w Acive-X-ie (podobny jak na myspace). Poszperaj...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jestem w trakcie tworzenia włąsnego skryptu, lecz teraz pytanie, będzie on obsługiwał jedynie pliki swf i flv, więc czy istnieje jakiś program którym mogę wykonać konwersję pliku z np. formatu mp4 lub avi na fromat swf? Czy jest wogólę to możliwe?
Jak tak proszę o linki do takich programów. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie mogę... Googla ukradli?
A o: http://www.onlyfreewares.com/Audio-Video/Video-Converters/Free-AVI-to-SWF-Converter.php http://www.brothersoft.com/downloads/avi-to-swf.html http://www.programy.wabi.pl/video,to,flash,converter.php Samodzielności trochę... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troche może wykopie temat, ale co tam
![]() Skrypt do odtwarzania filmów, ich wgrywania i konwersji to wcale nie takie trudne. ja skorzystałem z Uber uploader'a do wgrywania, SMARTY do szblonów, flow player'a do odtwarzania, do konwersji oczywiście mencoder, mplayer robi miniaturki, i wsio ![]() Oczywiście żeby coś takiego postawić potrzebny jest dedyk, ew VPS, bo raczej nie ma hostingów z odpowiednio dużym uploadem, nie mówić już o zaistalowanym mencoderze, czy też mozliwości odpalania procesów w tle przez php ![]() -------------------- iksor
|
|
|
--Bart-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Albo poprostu zuploaduj video na youtube/dailymotion i użyj odtwarzacza (polski, darmowy również dla serwisów komercyjnych jeśli logo w lewym dolnym rogu Ci nie przeszkadza
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:37 |