![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuję klienta MySQL, dzięki któremu będzie można w graficznym interfejscie użytkownika wprowadzać dane do bazy. Mam stronę do której nie mam czasu dobudować panelu administracyjnego. Znalałem dwa przystepne i dobre klienty MySQL-front, oraz MySQL gui Tools, ale niestety po wprowadzeniu przez nie danych do bazy zamiast polskich znaków na stronie www (z kodowaniem ISO 8859-2, w metatagach, dane wprowadzane z formularza html+php posiadają ogonki) pojawiają się znaki zapytania. W ustawieniach owych programów nie doszukałem się jakieś opcji ustawienia kodowania wprowadzania danych. Wprowadzałem dane zarówno normalnie jak i poprzez wcześniejsze przekodowanie ich na ISO. Będę wdzięczny za ew., podpowiedzi jak zrobić, żeby przez owe dwa programy wprowadzać dane z polskimi znakami, lub za ew. nazwy programów, które bez problemowo obsługują ogonki (phpmyadmin odpada). [edit] Wina była jednak po stronie bazy:) Pozdr. R. Drozd Ten post edytował r.drozd 25.09.2007, 18:47:58 -------------------- Apache 2.0.59 | PHP 5.2.3 | MySQL 5.0.41 | PhpMyAdmin 2.10.2
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 08:03 |