![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
meczę się już z tym pół godziny, Jak zamienić entery na przykłąd na '<br />' , ale tylko takie, które znajdują się w cudzysłowiach na przykład z Cytat raz dwa \n trzy "cztery \n pięć \n " sześć \n aby powstało Cytat raz dwa \n trzy "cztery <br /> pięć <br /> " sześć \n
Ten post edytował php programmer 24.09.2007, 13:32:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() po cudzyslowiu ( " ) i w parzystych indeksach tabeli zmieniac nl2br" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual()
Ten post edytował Mordoran 24.09.2007, 13:33:30 -------------------- I WANT TO BELIEVE
Co to, to nie mogę powiedzieć 8) --==SGC SG1==-- <<Jaffa Kree!!!>> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moze by tak preg_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ?
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moze by tak preg_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ? Co to za odpowiedź, problem tkwi że żaden pattern mi nie działa, aczkolwiek myślę, że @Mordoran ma fajny pomysł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ma fajny pomysł i zaj.....e wydajny... ![]() Ten post edytował NuLL 24.09.2007, 13:52:07 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Ale przynajmniej podał konkretne rozwiązanie, które działa i się nie wymądrza,
a rzucać nazwami funkcji to każdy umie. Ten post edytował php programmer 24.09.2007, 13:58:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydajny czy nie, to kto wie, ale tak na szybko to wymyslilem, jak jedna rzecz nie wychodzi to zawsze mozna z 2 strony podejsc do zagadnienia.
-------------------- I WANT TO BELIEVE
Co to, to nie mogę powiedzieć 8) --==SGC SG1==-- <<Jaffa Kree!!!>> |
|
|
![]()
|
|
Cytat rzucać nazwami funkcji to każdy umie. Oczekujesz gotowego rozwiazania leniu ? na to nie licz ![]() === EDIT : Wez pod uwage ze ja o gotowca nie prosilem - wystarczylaby mi wskazowka. Pozatym forum nie sluzy do dawania sobie gotowcow a do dyskusji. Ten post edytował NuLL 24.09.2007, 14:09:01 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Weź ty mnie nie lecz, to po co w ogóle tu wchodzisz,
chyba żeby sobie posty nabijać głupimi gadkami, jak pamiętam to niedawno podałem ci gotowe rozwiąznie na które nie mogłeś znaleźć rozwiązania, ale jakoś siebie to nie nazywasz leniem http://forum.php.pl/index.php?showtopic=74...mp;hl=strtotime Cytat EDIT : Wez pod uwage ze ja o gotowca nie prosilem - wystarczylaby mi wskazowka. Pozatym forum nie sluzy do dawania sobie gotowcow a do dyskusji. czyli jak bym rzucił strtotime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual to by była wskazówka i już na pewno byś się domyślił co dalej zrobić [ironia] Ten post edytował php programmer 24.09.2007, 14:20:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprosciej mozna chyba zrobic tak:
no ale jak bedzie kolo siebie wiecej /n/n to juz nie zadziala... pozdrawiam -------------------- Code developer
tel.: +39.041.2750223 mob.: +39.340.5081178 e-mail: m.luberda@arzanadv.it Arzanà S.r.l. - web marketing - komunikacja - serwisy www |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprostszym i chyba najczasochłonniejszym (jeśli chodzi o pisanie) rozwiązaniem będzie przelecenie po stringu i jeśli minąłeś nieparzystą ilość cudzysłowów zamiana \n na <br /> a jeśli parzystą to brak tej zamiany
podobnie z explode jak już zasugerowano, zamieniać co drugi element tablicy co do wydajności to ta kwestia w tym przypadku jest niemal absurdalna, trzeba by chyba gigabajty przerabiać żeby była wyraźna różnica czasu, operacje na stringach są tak krótkie, że szkoda gadać jeśli chodzi o wyrażenia regularne (to one przecież też szybkie nie są) to obawiam się że wzorzec będzie dość skomplikowany (tym bardziej będzie to wolny sposóB), postaram się przypomnieć co nieco, te regexp-y to z głowy wypadają że szok :/, niemal na pewno trzeba będzie użyć asercji... PS. ja bym chyba wybrał explode moim zdaniem bardzo zmyślne i krótkie rozwiązanie... i będzie na pewno działać Ten post edytował zimi 24.09.2007, 20:29:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:47 |