![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jak posortować tablicę wielowymiarową wg. kolumny?
prosiłbym raczej o dokładne wytłumaczenie mi funkcji array_multisort i usort z gory dzx -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty chyba sobie w kulki lecisz, obie funkcję wyczerpująco opisane w języku polskim w manualu z przykładami użycia, chcesz żeby Ci ktoś tutaj manual wkleił?O.o
jak masz problemy ze zrozumieniem tamtych opisów funkcji to skonkretyzuj swoje pytanie |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
chodziło mi ot to jak użyć tych funkcji, a konkretniej:
array_multisort: Cytat bool array_multisort ( array $tbl1 [, mixed $arg [, mixed $... [, array $...]]] ) co wpisać jako parametry funkcji? bo $tbl1 nie za dużo mi mówi usort: Prosiłbym o wytłumaczenie drugiego parametru i dlaczego (po co) musi zwracać mniej niż zero, zero, lub liczbę większa od zera -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba sobie jaja robisz. Dokładne opisy tych funkcji są w dokumentacji
![]() Nie będziemy bawić się w jej przepisywanie, tym bardziej, że jest ona po polsku (jeszcze żeby była w obcym jezyku to bym zrozumiał). Weź dupę w garść i pokombinuj. Masz dokładne opisy i przykłady. Tak ciężko pomyśleć? zamykam, takie pierdoły zaśmiecają forum. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:13 |