![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem sobie kolory input'ów w ten sposób:
input { background-color: kolor; } Czy można zmienić kolor tła nieaktywnych input'ów? (czyli np. <input type="text" readonly="readonly" />). Nie chcę używać tu klas, ponieważ chcę odblokowywać pola js, więc bym musiał też w js zmieniać kolory pól :/ pzdr -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprawdopodobniej:
Kod input[readonly=readonly] { background: #BBB; } Problem polega na tym, że IE tego nie obsługuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie w IE lipa :/ Ale przy okazji zobaczyłem, że jakby stronka poszła w obieg, to inne rzeczy związane z wyglądem w IE by trzeba było poprawić
![]() A może ktoś zna jakiś uniwersalny sposób? Dzięki ![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez JS czy dodatkowej klasy nie ma innego sposobu.
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
Trudno
![]() ![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 11:28 |