![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 7 Dołączył: 30.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kontroler home.php
widok news.php widok main.php
przyznam, że dopiero zaczynam z CI, ale zaczyna mnie irytować. Moje pytanie brzmi - dlaczego nie wyświetla mi się widok news.php w widoku main.php we wskazanym miejscu ? Nie ma żadnego błedu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmień
na
oraz
na nie wiem czy tak jest poprawnie (zgodnie z założeniami CI) ale działać będzie. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 7 Dołączył: 30.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, działa, ale co, jeżeli newsów chcę mieć kilka
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyświetlasz je w pętli
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
możesz dać jakiś przykład, bo nie bardzo wiem, ja bym bardziej wolał swoim sposobem, tzn nie mieszać za dużo kodu do widoków.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tworzysz sobie tablicę z danymi newsow np:
wywolujesz widok w następujący sposób:
a widok news powinien wygladac nastepujaco:
generalnie to polecam user guide'a do CI, tam jest to wytlumaczone w bardzo przystepny sopsob. pozdrawiam http://codeigniter.com/user_guide/general/views.html -> Creating Loops Ten post edytował loonger 22.09.2007, 15:30:35 |
|
|
![]()
|
|
ok, ale wtedy dostaje tylko widok news.php a ja chce ten widok osadzić w main.php z czym mam problem
![]() |
|
|
![]()
|
|
pare postów wcześniej wytlumaczylem Ci jak to zrobic. przeczytaj jeszcze raz i spróbuj polaczyc te dwa rozwiazania.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czytać! myśleć!
Przeciez zostało to już napisane: widok main: Kod $this->load->view('naglowek');
//twoje przetwarzanie newsow $this->load->view('stopka'); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzięki wszystkim, poradziłem sobie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:35 |