![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dwa problemy... Otóż jeden jest jak zwykle dotyczący internet explorer. Otóż zrobiłem grafikę, podpiąłem świetnie pod div'y. FIREFOX, OPERA = IDEALNIE! IE 7 (mam 7, a na pewno na ie 6 jest tak samo...) = BEZNADZIEJA! Screen poniżej: http://img529.imageshack.us/img529/6030/scr1mz6.jpg Chodzi o to, że tworzą się jakieś hmm suwaki z góry na dół tylko na IE... Drugi problem polega na tym iż mam kod (początek tabeli):
Wstawiam tam wszystko co idzie, aby wszystko podnieść. Problem polega na tym, że strona wygląda jakby było wstawione gdzieś "<br>". Screen: http://img72.imageshack.us/img72/3504/scrhg0.jpg Co o tym myślicie? Ostatnia sprawa... myślałem o "setTimeout();" ale dokładnie nie wiem jak to wykonać. Chodzi o to, że gdy ktoś kliknie w submit np. "wyślij" to submit znika i pojawia się w to miejsce np. "Czekaj..." ![]() ![]() - dzięki za wszystko! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do ostatniego to lepiej nadac temu submitowi "id" i zamienic je innerHTML'em na tekst...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, a coś więcej ogółem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiesz że IE lubi robić szkody. odkąd przerzuciłem wszystko na divy i stworzyłem alternatywny styl dla IE wszytsko zaczęło chodzić. spróbuj dojść co powoduje tworzenie tych dziwnych nie wiem chyba pól tekstowych ze scrollami. albo wyrzucaj po kolei kolejne wpisy i dojdz który element psuje zabawę. a dla body możesz dopisać
Kod body { padding:0; margin:0; } jak dla mnie pozostaje tu tylko metoda prób i błędów - doszukanie się co psuje efekt - usunięcie tego lub odpowiednia modyfikacja. a masz to gdzieś w sieci czy katujesz to w domu?? |
|
|
![]()
|
|
W domu domu. Bez sieci na razie, localhost. Hmm ten IE to tragedia, a stwierdzam to już hmm kolejny raz ;p. Ktoś coś dopowie do tych 3 punktów jakieś rozwiązania?
ps. Na razie trzymam się ciebie, dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@1 jeżeli to jest textarea to ie już tak po prostu ma że scroole zawsze są widoczne... z tego co wiem...
@2 daj troche więcej kodu bo ciężko z tego coś wywnioskować... @3 nie rozumiem tego do końca... jak naciskasz submit to i tak odrazu strone Ci przeładowuje i nikt by tego czekaj nie zauważył... a zrobić to można np. tak: -------------------- sidzina
|
|
|
![]()
|
|
1. To nie textarea, w tym problem...
2. Chodzi dokładniej o to, aby stronę podnieść maksymalnie do góry. Aby nie było żadnych odstępów. 3. Trochę pomieszałem. To bez sensu, ale dzięki za pomoc! smile.gif ps. A co do twojego przykładu z punktu trzeciego dlaczego to nie wysyła w ogóle danych formularza? Kod usunięto kod tu bardziej moja wersja, ale dlaczego nie śle danych z forma? Ten post edytował Nexus. 22.09.2007, 12:36:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@1 spróbuj w stylu ustawić overflow: hidden;
@2 dalej nie wiem jaki jest dokładnie kod... @3 paramtetry atrybutów w htmle powinny być między "" a nie ''... nie wiem czy przez to też nie działa ale ładniej i lepiej wyglądają one między ""... w inpucie powinno być type="submit"... nie wiem dlaczego chciałeś żeby formularz wysyłał się przez js... -------------------- sidzina
|
|
|
![]()
|
|
1. Nic z tego, próbowałem.
2. Nic nie da kod. Tu potrzeba czegoś jak topmargin itp ![]() 3. To bez różnicy już czy ' czy ". Jeżeli w tym wypadku wezmę submit, formularz nie wyśle bo zmieni tylko na "czekaj..." a jeśli wyślę w JS wszystko hula. Nie wiem tylko czemu, nie chce odczytywać danych z formularza!? |
|
|
![]()
|
|
@2 spróbuj stylem przesunać to troche do góry...
Kod position: relative;
top: -10px; Ten post edytował tehn 22.09.2007, 12:24:54 -------------------- sidzina
|
|
|
![]()
|
|
Hmm. Ok. Zaraz spróbuję. A co do 3 punktu? Bardzo mnie ciekawi jego rozwiązanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
@3 nie działa bo pierwsze usuwasz całą zawartość forma przez wpisanie tam czekaj a dopiero potem to wysyłasz... zmień kolejność linikej w funkcji js i bedzie oki...
-------------------- sidzina
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki bardzo, ale ja głupi. Teraz poćwiczę z pozostałymi punktami!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 22:27 |