![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 4 Dołączył: 24.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to dobry dział do tego tematu ale : chce zrobić nice url i zrobiłem jednak. Przestają mi wtedy działać linki względne.
To znaczy ze jeżeli mam obrazek to przestaje mi go wykrywać muszę podawać linki bez względne. Czy da sie tamu jakoś zaradzić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj zaraz po meta tagach w sekcji head:
... pamietaj o slash-u na koncu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rób adresy "pół-bezwzględne"
![]() są to adresy względem domeny i aby je otrzymać trzeba dorzucić / przed ścieżką czyli gdy będziesz miał ścieżkę: Kod /dir/file.ext to niezależenie od katalogu w którym się znajdujesz będzie to wskazywało na: Kod http://www.example.com/dir/file.ext PS wytłumaczyłem chyba w dość zawinięty sposób ale mam nadzieję że przez przykład zrozumiesz o co chodzi... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 4 Dołączył: 24.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:14 |