![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie. Na swojej stronie chciałbym umieścić zawartość pliku tekstowego znajdującego się na innym serwerze. Czyli: chciałbym, aby na stronie np. www.nie-ma-takiej-strony.pl wyświetlała się zawartość pliku tekstowego znajdującego się na stronie www.pliki-tekstowe.pl/bzdety/plik-tekstowy.txt
Mam nadzieję, że zrozumieliście o co mi chodzi ![]() Udało mi się jedynie zrobić wyświetlanie w html'u i to jeszcze w takiej brzydkiej ramce, niestety to nie to o co mi chodziło. Proszę o pomoc i dziękuję, Jarek. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 4 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pliki tekstowe możesz bez problemu pobrać za pomocą funkcji file_get_contents
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cóż... Mogę się wam wydać kompletnym laikiem, aczkolwiek nie mam pojęcia co to za funkcja:P Gdyby ktoś miły mógł wyjaśnić mi to łopatologicznie...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 4 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja ta pobiera po prostu zawartość pliku z danej strony, jeżeli użyjesz jej w ten sposób:
to do zmiennej "zmienna" zostanie pobrany kod źródłowy strony google.com. A na przyszłość jak nie wiesz co jakaś funkcja oznacza użyj strony http://www.php.net/, użyteczna;). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 10:53 |