![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jestem tu nowy, tak jak jestem nowy w PHP. Mam kilka pytan, na ktore mam nadzieje ze uda mi sie otrzymac odpowiedz. 1. Nie moge zrobic skrypty ktory po kliknieciu w przycisk dodaje mi do bazy wartosc. Plik pierwszy: Kod <form action='phpscript.php' method='post'> <input type='hidden' name='varname' value='something' /> <input type='text' name='uservarname' /> <input type='submit' value='click me' /> </form> Plik drugi: Kod <? $username="xxx"; $password="xxxx"; $database="xxxxx"; mysql_connect('xxxx',$username,$password); @mysql_select_db($database) or die("Nie odnaleziono bazy danych"); $query="SELECT * FROM fusion_users"; $result=mysql_query($query); $num=mysql_numrows($result); mysql_close(); echo "<b><center>Struktura bazy danych</center></b><br><br>"; $i=0; while ($i < $num) { $res = mysql_query("INSET INTO fusion_users (user_home) VALUES ('czerwony')"); echo "<b>$user_home"; $i++; } ?> Dane maja zostac dodane do tabeli "fusion_users" do pola "user_home", stąd: Kod $res = mysql_query("INSET INTO fusion_users (user_home) VALUES ('czerwony')"); 2. W jaki sposób odczytać z bazy wartosc "user_home" a nastepnie po sprawdzeniu wartosci pokazac odpowiedni obrazek (mysle tutaj o uzyciu funkcji switch). 3. Ostatnie pytanie dotyczy podswietlenia. Tzn chodzi o sytuacje najechania myszką na obrazek i ten obrazek powinien zmienić się w inny (tylko w momencie najechania na niego myszką) oraz w tym momencie również pojawienie się tzw. "chmurki" w ktorej bylby napisany tekst. Prosze o pomoc. Czy tez jakies pomocne linki (konkretne). Pzdro 4 All |
|
|
-tonieja- |
![]()
|
Goście ![]() |
INSERT, a NIE Inset
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |