![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam strone na której z bazy danych wybierane sa wszystkie rekordy. Jest to powiedzmy nazwa uzytkownika, email i data rejestracji. Chcialbym miec mozliwosc po kliknieciu na nazwe uzytkownika zmienic kolejnosc wyswietlanych elementów zamiast od a-z to od z-a itp.. Prosze mi podpowiedziec jak to zrobic? Czy tutaj moze miec tez zastosowanie operator trójargumentowy? Ponizej kodzik:
Ten post edytował Nyny 20.09.2007, 11:01:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć do urla nazwę kolumny którą chcesz sortowac wyniki i rodzaj sortowania, ewentualnie jeśli tyhc dwóch zmiennych nie ma ustal wartości domyślne
Kod index.php?order=nazwa_uzytkownika&type=asc pobierz z urla zmienne ($_GET) i wstaw do zapytania SQL (najporostszy sposób w którym pomijam bezpieczeństwo takiego rozwiązania) Pzdr -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o cos dokladie takiego jak jest na allegro np sortujac cene od najnizszej do najwyzszej i analogicznie. Widze ze na allegro tez sortowanie przesylane jest zmienna GET. Pytanie tylko jak zrobic zeby za 1szym kliknieciem zrobic ASC a za drugim DESC?
Trzeba uzyc tu tego operatora trojwarunkowego ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:54 |