![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--KOBI-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam dwie tabele "Banki" oraz "Klienci" w tabeli "Banki" mam wprowadzone nazwy banków a w tabeli "Klienci" imiona i nazwiska klientów tych banków.
Wszystko jest ok ale tu zaczynają się schody, a mianowicie: Jak zrobić aby na stronie www po kliknięciu w nazwe banku wyświetlali mi się klienci z tego banku ? Może to proste ale ja nie wpadłem jeszcze na rozwiązanie mojego problemu. Jeśli ktoś wie jak to zrobić prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tabela z bankami powinna mieć minimalną taką strukturę:
id | nazwa_banku tabela z klientami - minimalna struktura: id | id_banku | nazwa_klienta Masz już relację ![]() Wybierając bank na WWW pobierasz jego id i z tabeli z klientami wyciągasz klientów z id_banku = id wybranego banku, proste. Łukasz -------------------- |
|
|
--KOBI-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
--KOBI-- |
![]()
|
Goście ![]() |
To może inne pytanie
Mam tabele: Klienci Imie: Nazwisko: Nazwa banku: Jan Nowak BPH Janusz Nowacki PKO Jak wyświetlić imie i nazwisko tylko tego klienta który należy do banku PKO? Szukam szukam i nie moge znaleść Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawowa wiedza o bazach danych (relacje, konstrukcje zapytań) http://webmade.org/kursy-online/kurs-mysql.php Następne pytanie uzasadnij brakiem wyników wyszukiwania na pytanie zadane wujkowi Google ![]() polecam kanał irc #php.pl -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
--KOBI-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wielkie dzięki, wszystko działa poprawnie i nie mam więcej pytań.
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:10 |