![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję stworzyć profil użytkownika (tak jak np. na różnych forach).
Pierwszy skrypt wyświetla wszystkich użytkowników i linki:
Po kliknięciu an link przenosi mnie na inną stronę gdzie mam zobaczyć profil swój lub innej osoby.
Niestety wyświetla mi tylko błąd: syntax error, unexpected T_IS_EQUAL (w linii 10) Czy to jest ogólnie rzecz biorąc poprawnie napisane? I co to za błąd, jak to naprawić tak aby wyświetlało to co chce? -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 10 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, nom ok działa chociaż nie tak jak bym chciał. Teraz gdy nie jestem zalogowany pisze mi 'nie masz dostępu na to konto'. A gdy jestem zalogowany i wchodzę na swój profil pokazuje mi moje hasło i email, a gdy wchodzę na kogoś innego to pokazuje mi jego hasło i email.
Chciałem natomiast zrobić tak aby gdy jestem zalogowany pisało mi na moim profilu hasło i email, a na kogoś innego 'nie masz dostępu na to konto'. Jak to powinienem mniej więcej przerobić ? Ten post edytował Max Damage 19.09.2007, 18:43:42 -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Glinnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz czy identyfikator (czy czym bys nie sprawdzal) uzytkownika zalogowanego jest rowny identyfikatorowi (albo cos innego) uzytkownika ktorego profil probujesz zmienic
chyba ze nie bardzo o takie cos ci chodzi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja na twoim miejscu zacząłbym od sprawdzenia co zwraca isset" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Potem przeanalizowałbym jeszcze raz warunek, o którym była już mowa powyżej.
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
isset zwraca false gdy nie istnieje jakaś np. jakaś zmienna. Specjalnie ją tutaj napisałem aby wiedzieć czy ktoś jest zalogowany czy nie. Nie wiem co miałeś na myśli mówiąc mi o tym. Nie wiem nadal także jak to przerobić. Gdy ją usuwam to wszędzie mi pisze 'nie masz dostępu na to konto', niezależnie od tego czy jestem zalogowany czy nie. Może jakaś konkretniejsza podpowiedź ?
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 10 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Niestety to też nie to. W ten sposób znów wszędzie wyświetla się : 'nie masz dostępu na to konto' niezależnie od tego czy jestem zalogowany czy nie :/
Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły? -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ehh, no tak, miałem w sesji przekazywany nick zamiast id użytkownika. Ale już sobie poradziłem. Dzięki wielkie za pomoc.
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:51 |