![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
ponieważ w tym dziale czytałę już tematy o phpmyadmin to i ja sobie pozwole tutaj o coś zapytać. A mianowicie mam krasnala i dzisiaj się zoriętowałem że brakuje mi w phpmyadminie pola: Metoda porównywania napisów. dotychczas wystarczało mi tylko polecenie import i eksport. troche chciałęm się pobawic kodowaniem a tu nagle takie dziwny. w krasnalu zmieniłęm tylko 2 rzeczy: wielkość pliku który mozemy wgrywać z 2 MB do 20MB i wersje phpmyadmina na najnowszą. myślalem z początku że to wina nowej wersji. zainstalowałem sobie krasnala raz jeszcze (bez usuwania starych plików). wgrał sobie swojego phpmyadmina jednak okazało sie że niestety dalej nie ma tego pola. Prosze poradzcie co mam zrobić ![]() EDIT wgrałem nowsza wersje mysql i pomogło ale teraz mam komunikat: Kod Your PHP MySQL library version 3.23.57 differs from your MySQL server version 4.1.11. This may cause unpredictable behavior. jak moge zaktualizwoac tego "Wersja klienta MySQL: 3.23.57" Ten post edytował mateuszpi 19.09.2007, 15:59:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalj sobie "wamp". Krasnal nie jest rozwijany i aktualizowany tak często jak wamp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstaluj sobie wszystko oddzielnie
to jedyny sposob aby zawsze byc na bieżąco. zainstalowania apacha. php i mysql'a to naprawde nie jest takie wielki halo tylko 3 kliknięcia więcej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z zasady na windowsie xp mam osobne konfiguracje jednak na viście wsadziłem krasnala dla wygody. Nie chce wiedzieć co instalować innego. chciałbym sie tylko dowiedzieć jak rozwiązać problem z 1 postu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasciwie to chyba zainstalowac wszystko od nowa. bo musisz zrobic tez update modułów php zeby zamiast klienta mysql 3 mialy 4.
Minimum to reinstalacja mysql'a i php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak nie chcesz wszytkiego oddzielnie instalować to polecam WebServ (nie ma co gość ma pomysł na nazwę) : apache 2.2.2.3 , php 5.1.5(+ 4.coś_tam) oraz MySQL 5.0.24. mi tam starcza.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polecam XAMPP - te polskie są prymitywne i często dostają "ataku zwiechy". Problem w tym, że nie posiada tak wygodnej konfiguracji
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
myślałem że taki krasnal to po prostu apache, php i mysql więc na czym mógłby polegać atak zwiechy?
są budowane na wersjach snapshot ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:04 |