![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam malutki problem, mam takowy skrypt:
wszystko jest tak jak powinno, ale niestety mam pewnie problem: chce to zmiescic w malej kolumnie ale opisy ($krotka->opis_k) sa za dlugie, czy mozna zmniejszyc ilosc wyswietlanych liter, wyrazow w jakis sposob ? (calosc sklada sie z tytul -> krotki opis (opis_k) -> opis) Z gory dziekuje za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zdecydowanie lepiej zrobić to na poziomie SQLa używając LEFT.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurcze nie bardzo wiem jak to zrobic
probowalem i cos nie wychodzi czy moglby ktos dokladniej napisac jak to zrobic ? jestem poczatkujacy w te klocki i cos nie bardzo :/ Ten post edytował AKURAT 20.09.2007, 08:33:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To skoro jestes poczatkujacy to zajrzyj do manuala:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/str...l#function_left i probuj cos zrobic.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
hmm cos nie bardzo wychodzi
robilem m.in
u kurcze blad wyskakuje :| Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /nowy/includes/left.php on line 173 a 173 lini mam while ($krotka = mysql_fetch_object($wynik)) (ale to chyba nei ma znaczenia) a gdy robie tak:
wyswietlanie gra tylko nie skraca mi nie wiem dlaczego :/ moglby ktos pomoc? Z gory dzieki ![]() Ten post edytował AKURAT 28.09.2007, 07:40:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
rety... podaj gotowca to jeszcze źle skopiuje....
Ja ci podalem tak: left(opis_k,5) opis_k ty napisales tak: opis_k left(opis_k,5) czemu? myslisz że twoje ladniej wyglada? Ale tu nie chodzi o wyglad, naprawdę. Tu chodzi o poprawność skladniową. Twoje nie jest poprawne, moje tak. ![]() slowo wyjasnienia: moj sposob tworzy alias o nazwie opis_k dla left(opis_k,5), dzieki czemu mozesz latwo w php dostac sie do skroconego opis_k poprzez tę wlasnie nazwę. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
oo teraz mam
![]() dzieki wielkie nospor ![]() zostawie dla innych szukajacych w razie klopotow:
a jeszcze takie pytanie czy jest jakas mozliwosc zeby nie ucienal w polowie wyrazu ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:55 |