![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki maly problemik z formularzem. Kod wyglada tak:
Kod wyglada wedlug mnie dobrze. Po wyslaniu nie wywala bledow i teoretycznie wiadomosc powinna dojsc na zadeklarowanego maila. Niestety jednak maile nie dochodza... Funkcja mail() na serwerze jest wlaczona i do tego skrypcik testowalem jeszcze na innym serwerze u kolegi. Tez nie dziala... Moze jest w tym jakis blad, ktorego nie widze... Jesli takowy widzicie to dajcie znac bo juz sam nie wiem co mam o tym myslec. Pozdrawiam, Łukasz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal tą małpę z linii 19. To "głuszy" błędy. Może to pomoże...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak napisał @qqrq usuń znak @ z przed funkcji mail - dzięki temu będziesz mógł testować swoje skrypty a jak juz wszystko działa to wtedy możesz wrócić do małpy
Wracając do Twojego kodu to jest w nim błąd bo funkcja mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ma 3 parametry podstawowe, a ostatnio 4 to nagłówki, zatem tak zadziała:
Jeśli chcesz dodać od kogo FROM to użyj nagłówków, które zdefiniuj oddzielnie bo jest ich sporo - jak to zrobić - w przykładach w manualu masz wszystko a na forum w polu szukaj wpisz mail. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie. Dzieki za pomoc. Nie wiem czemu ale formularz sam zaczal dzialac bez zadnych zmian, tzn. wszystkie maile przyszly jakos po 5-6 godzinach od wyslania. Teraz juz dziala bez zarzutu i maile dochodza po paru minutach. Poprawilem jednak co nieco i teraz dzialajaca wersja wyglada tak:
Pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:28 |