![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. Wszystko ładnie działa jak wpisuje jakiś tekst i mi go wyświetla. Ale problem jest tkai żę jak zrobie kilka linijek <ENTER> i napisze coś to tego nie uwzględnia i pisze w tej samej linijce. Próbowałem zastosować nl2br. Ale nic nie daje. Proszę o pomoc. 1.php Cytat <script TYPE="text/javascript" src="advajax.js"></SCRIPT> <script TYPE="text/javascript"> function show(){ advAJAX.setDefaultParameters({ onSuccess : function(obj) { document.getElementById(obj.tag).innerHTML = obj.responseText; }, onError : function(obj) { document.getElementById(obj.tag).innerHTML = "Błąd..."; } }); advAJAX.get({ url: "tekst.php?text="+document.form.text.value, tag: "podglad" }); } </SCRIPT> <form name="form"> <textarea name="text" cols=80 rows=16 onkeyup="java script:show();"> </TEXTAREA> </FORM> <hr> <BR> <div id="podglad"></DIV> test.php
Ten post edytował nitro18 17.09.2007, 21:04:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj zamiast innerHTML value i bez tego nl2br()... bo jeśli dobrze widze chcesz wpisać tą wartość w textarea...
-------------------- sidzina
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a dokładniej?
Bo próbuje i nie działa ![]() [edit] Już se poradziłem. Dziękuję. Ten post edytował nitro18 18.09.2007, 01:07:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:28 |