![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uprzejmie proszę o udzielenie pomocy, przy rozwiązaniu poniższych zadań teoretycznych. Kompletnie nie mogę sobie z tym poradzic. Może ktos mi pomoc to rozwiazac. Czytajałem teorie, ale tych pytań nie potrafię objąc rozumiem. Bede wdzieczny za krotkie wskazówki. Z góry dziękuje.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1a) tak
1b) tak (można odtworzyc oryginalną zawartość łącząc tablice JOIN'em) do reszty musial bym poszukac moich wykładów (jak znajde chwilke to to zrobie) to chyba pytania z Politechniki Poznańskiej z podyplomowych studii z Zarządzania Systemów Baz Danych bo kojarze takie z egzaminu ![]() Generalnie polecam wykłady: http://wazniak.mimuw.edu.pl/index.php?title=Bazy_danych |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz racje to bardzo prawdopodobne
![]() Serdecznie dziękuje za pomoc. Na innych forach, że tak powiem mnie "olano". Przepraszam za słownictwo ![]() Dzięki za pomoc, ale liczę na więcej! ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2)
a) klucze to wg mnie A,E b ) nie jest w NF2 R1 - A,E- H R2 - E - F R3 - A - B,C,G,D co do tego GD to nie jestem do konca pewien c) tutaj nie jestem juz tego pewien :| R1 A,E - H R2 E - F R3 A - B,C R4 C - D R5 D - G ad3) http://wazniak.mimuw.edu.pl/index.php?titl...esc-1.1-Slajd33 tu masz omowione jak to wstawiac, nie wiem jaki masz numer indeksu to tego za Ciebie nie zrobie ![]() ad4) a) r1x,w1x,r1y,w1z,c1,r2y,w2y,w2z,c2 c)r1x,r2y,w1x,r1y,w1z,c1,w2y,w2z,c2 b ) tutaj chyba chodzi o to ze ktoras sobie cos nadpisze np: r1x,r2y,w1x,w2y,r1y,w2z,c2,w1z,c1 (czyli r1y przeczyta nie y z pocatku tranzakcji ale Y zapisane przez druga tranzakcje w2y) uff Ten post edytował kris2 19.09.2007, 00:39:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na innych forach, że tak powiem mnie "olano". Szczerze powiem nie dziwię się. I tak, że się znalazł jeden dobry samarytanin, bo przeważnie tutaj takie tematy nie przechodzą... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziękuje! Pozdrawiam!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:59 |