![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szukałam po forum tematów o edytorach WYSIWYG dla html, niestety nigdzie nie znalazłam satysfakcjonującej i pomocnej mi odpowiedzi.
Stworzyłam własny cms dla flasha. Oparty jest on na plikach generalnie wszystko pięknie działa. jest również możliwość nieskomplikowanego formatowania tekstu. Do Panelu Admina zeby bardziej urozmaicic i upraktycznic cms pod kątem osob ktore nie znaja html a korzystajka z niego postanowiłam da jakiś WYSIWYG. Polecany i wychwalany na roznych forach na ogol jest Tiny MCE. taki też zainstalowalam. Jako że Flash obsługuje tylko najprostsze znaczniki takie jak m,in: - <b> - <i> - <br> - <a href="#"> - i ew. color.. zostawiłam w edytorze tylko te opcje. jednak ku mojemu zmartwieniu okazuje sie że Tiny MCE to straszny semantyczny śmieciarz i zamiast b daje np strong. Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś zna może jakiś darmowy WYSIWYG łatwy w obsłudze obsługujący takie opcje jak wymienione powyzej oraz uzywajacy w miare nowych znacznikow (również jak te wymienione powyżej ![]() ![]() Ew. Czy ktoś wie jak taki prosty i nieskomplikowany WYSIWYG napisac (linki do tutorali lub porad oraz wlasne porady mile widziane.) Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Saracrtllo. Ten post edytował scrtllo 17.09.2007, 13:07:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:59 |