![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z gory przepraszam za brak polskich znakow ale mam problemy sprzetowe
![]() a co do tematu...chodzi mi o to, ze mam 8 inputow typu file uzytkownik musi wgrac min. 1 zdjecie laczna waga nie moze przekroczyc 3mb i jak zrobic zeby dynamicznie pojawiala sie waga wgranych zdjec ? struktra wyglada tak: Kod <input type='file' name='img1' /> ... <input type='file' name='img8' /> Ja to widze tak, ze przerabiam input w ten sposob Kod <input type='file' name='img1' id='img1' onblur="check(this.value, this.id');" nastepnie zmontowalbym funkcje check() no i tu jest problem. Bo wiem, ze php musi wspomoc sprawdzanie wielkosci plikow i nie za bardzo sobie z tym radze...czy mozecie mi jakos pomoc? podpowiedziec,podeslac jakis link albo cos |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw musisz uploadować pliki na serwer. Poszukaj na forum - tego jest na kopy. Jeśli chodzi o sprawdzenie rozmiaru pliku przed wgraniem na serwer, to przy pomocy JS tego się nie da (sam się o to kiedyś na forum pytałem).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
He, spoko.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak wprowadze poprawke w tym gotowcu ze zamiast
new ActiveXObject dam: Kod try { xmlHttp = new XMLHtppRequest(); } catch (e) { var XmlHttpVersions = new Array("MSXML2.XMLHTTP.6.0", "MSXML2.XMLHTTP.5.0", "MSXML2.XMLHTTP.4.0", "MSXML2.XMLHTTP.3.0", "MSXML2.XMLHTTP", "Microsoft.XMLHTTP"); for(var i=0, i<XmlHttpVersions.lenght && !xmlHttp; i++) { try { xmlHttp = new ActiveXObject(XmlHttpVersions[i]); } catch(e) {} } } if(!xmlHttp) alert("Blad podczas tworzenia obiektu XMLHttpRequest"); else return xmlHttp; to ruszy ? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
A buk wie, może i ruszy. Ale na twoim miejscu nie bym był takim optymistą.
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 05:31 |