![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tworze prosty system CMS, jako edytor użyłem TinyMCE, w mysql mam spis plików wczesniej uploadowanych, chciałbym dodać przycisk w tiny zeby wklejał mi linku do plików (wybierane np. select/option). Wyedytowałem jscripts\tiny_mce\themes\advanced\link.htm oraz link.js, żeby wklejał adresy na "stało" wpisane w formularz, mam jednak problem z wpisaniem kodu php (który łączy sie z mysql i pobiera dane do 'option') do pliku link.htm. Kod w php jest ignorowany przez tiny. Jak to wyedytować , moze znacie gotowe rozwiązania żeby łatwo dodać linki do plików (umieszczonych na serwerze bądź skrypt który uploaduje pliki) Przeszukałem fora i większość tematów związanych z plikami i tinyMCE przeznaczona jest do obrazków (mi głównie chodzi o pliki pdf) i jest bardzo rozbudowana. Ten post edytował tomkoz 17.09.2007, 08:34:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jasne da się zrobić:
najpierw musisz zainicjować tinyMCE w ten sposób aby wiedział skąd brać obrazki:
następnie tworzysz plik my_images.php (ewentualnie również my_attachments.php) i on musi wygenerować listę wszystkiego co masz w Twojej bazie danych (za pomocą php i po prostu funkcji echo) musi to mieć mniej więcej taką formę (chodzi o wynik wygenerowania przez PHP): Kod var tinyMCEImageList = new Array( // [ <nazwaObrazka>, <url> ] ['nazwaObrazka', 'http://www.moja.domena.pl/obrazki/nazwaObrazka.jpg'], ['nazwaObrazka2', 'http://www.moja.domena.pl/obrazki/nazwaObrazka2.jpg'] // i tak dalej... ); mam nadzieję że kod php to już sam napiszesz, jak nie daj znać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki, wisze piwo
![]() a ja się męczyłem z przerabianiem JS w tiny ... przykładowy my_attachments.php jak by ktoś potrzebował :
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 15:08 |