![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z pobraniem z sieci do skryptu plików zawierających polskie znaki ![]() Na stronie ftp://ftp.uzp.gov.pl/bzp/xml/2007-09-14/ znajdują się pliki xml, które wczytuję w następujący sposób:
i działa. W przypadku plików z polskimi znakami, np:
Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "ftp://ftp.uzp.gov.pl/bzp/xml/2007-09-14/2007-09-14-%B6wi%EAtokrzyskie.xml" in ... Próbowałem kopiować z przeglądarki, wpisywać ręcznie, modyfikować urlencode i rawurlencode... i nie działa ![]() Co zrobić z tym fantem? Pozdrawiam Bartek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może po prostu wyeliminuj polskie znaki (np. zastępowanie ł na l przy uploadzie)?
Z tego co zawsze i wszędzie słyszałem - obowiązuje ZAKAZ używania polskich znaków w nazwach plików - trzymaj się tego i będzie ok. -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Sky_walker: Może po prostu wyeliminuj polskie znaki (np. zastępowanie ł na l przy uploadzie)? A zobaczyłeś jak to wygląda - te pliki się tak nazywają i raczej nierealne jest aby komukolwiek w Urzędzie Zamówień Publicznych (czy jak się to nazywa zechciało się zmieniać strukturę...)
co do problemu - nie wiem jak ich ftp interpretuje polskie znaki... (może się myle - nikt nie jest geniuszem) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:58 |