![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie - otóż jak mam na stronie formularz umożliwiający wysyłanie emaila ze strony to jak odbieram potem takiego emaila programem pocztowym to pełno w nim krzaczków, znalazłem pełno rozwiązań podobnych do tego: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=51...mp;#entry282994
A ja dla tematu i treści wiadomości zastosowałem po prostu funkcję iconv() i otrzymuję piękne emaile bez krzaczków ![]()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym dodał nagłówek mime-type i kodowanie. miałem podobnie wysyłałem maila: google wyrzucało krzaki a Outlook widział poprawnie. po wrzuceniu w type rodzaju wiadomosci i systemu kodowania tresci google zaczelo mnie lubic...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed chwilą zauważyłęm, że iconv() sprawia że jak wpiszemy w formularzu na stronie wiadomość w której pojawi się myślnik: "tekst - tekst" to jak odbierzemy pocztę to zamiast wiadomości po myślniku jest a właściwie to nie ma niczego. iconv() kasuje wszystko po myślniku - to normalne ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:33 |