![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z układaniem diwów jeden nad drugim.
chciałbym założyc kilka divów pod sobą, np:
a w środku:
zależność wygląda tak: i problem polega na tym że wszystko się ładnie układa. Ale ja chciałbym nie deklarować wysokości głównych divów aby wysokość wyznaczała się automagicznie. Jeżeli wyłącze wysokość footer, profile i banner to profile i footer nachodzą na siebie. Podejrzewam że nie nachodzą na banner bo banner ma wyznczoną wysokość przez obrazek. Zalezy mi na dynamicznym wyliczaniu wysokości ponieważ zawartość profile będzie generowana z javascriptu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej uzyc float: left ?
po co z-index: 3;? ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej jest nieustawiać żadnego float tylko margin:auto i tak wpisać kod:
Cytat <div class="nazwa 1"> </div> <div class="nazwa 2"> </div> <div class="nazwa 3"> </div> I oczywiście każdy z tych divów musi mieć margin:auto; ja zawsze tak robię jak chcę mieć kilka divów jeden pod drugim i działa bez problemu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:07 |