![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, pisze sobie prosta strone korzystajaca z mysql i smarty..
Mam jednak problem z wyciagnieciem danych z bazy.. Mam juz dzialajacy skrypt logowania i korzystam z jego pliku database.php z polaczeniem do bazy danych.. Wszystko jest poprawne gdyz skrypt rekestruje i loguje poprawnie.. Mam w bazie tabele users i w niej id, username, password, rank.. DATABASE.PHP
PLAYER.PHP
HEAD.PHP
HEAD.TPL
{$user} wyswietla sie prawidlowo {$rank} wyswietla sie "Resource id #10" Jesli potrzeba jesczze jakis kod to go podam.. Bardzo prosze o pomoc, prawdopodbnie zle zczytuje z bazy danych ale nie wiem juz jak powinno byc poprawnie, w google tego bledu nie znalazlem, na forum tez nie doszukalem sie podobnego problemu.. Z gory bardzo dziekuje za pomoc.. Ten post edytował ArthaS_Delano 14.09.2007, 15:58:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_query nie wystarczy. zapoznaj się z mysql_fetch_row" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalem tak ale teraz nic nie wyswietla ... Nie ma ani bledu ani poprawnego ranku ...
EDIT: Uzycie tego
Wykazalo ze nie wczytalo wogole nic z bazy.. Bo nie mozna uruchomic zapytania.. Ten post edytował ArthaS_Delano 14.09.2007, 16:54:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Przeciez w poscie wyzej podalem tresc pliku i komunikat bledu ktory pojawia sie gdy "!$results" wiec nie wiem co wiecej wytlumaczyc.. Prawdopodobnie nie pobiera mi nic z bazy dlatego "$results" jest puste..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj dosłowną treść komunikatu jaki dostajesz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tam gdzie chcialbym by wyswietlal sie rank nie pisze nic wiec pomyslalem ze moze nie pobiera z bazy wiec dalem ten kod by to sprawdzic:
i moje przypuszczenia sie sprawdzily.. na mysql nie znam sie az tak dobrze wiec prawdopodbnie moj blad polega na zlym wczytywaniu lub przetwarzaniu zmiennych z bazy.. szukalem pomocy w kursach mysql ale mi nic to nie dalo.. niby all pisze dobrze lecz wyswietlim sie nie chce lub pokzuje sie tekst "Resource id #10" w miesjcu gdzie powinien pokazac albo id albo rank czyli member bo probowalem juz rozne rzeczy z tabeli wywolac.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kiedy daje to:
pokazuje sie blad Kod [b]Warning[/b]: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in [b]/var/www/sites/yoyo.pl/d/r/dragonsland/include/player.php[/b] on line [b]10 Szukalem po roznych kursach ale chyba all wpisuje dobrze wiec nie wiem co ten blad moze znaczyc.. Prosze o pomoc bo wyprobowalem juz wszelkie mozliwosci a bez poprawnego wczytywania danych z bazy nie moge zrobic zupelnie nic.. Z gory bardzo dziekuje.. [/b] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 16.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trafiło się mi resource id#2 - trochę pokombinowałem i wiem co oznacza .
Otoż baza może działać przy tym błędzie jednak jest to jak widać dla bazy problem. Resource id w moim przypadku pokazało się gdy 2-krotnie zdefiniowałem w obszarze jednego zapytania wartosć tej samej zmiennej a dokładnie wyglądało to tak : id_typ='$id_typ'; cat='$cat'; ... ... ... ... WHERE id_typ='id_typ' Usunięcie pierwszego wpisu przywróciło poprawne dzialanie . Jak widzę nie wiele odpowiedzi w google o tym stąd ta wzmianka. Ten post edytował Romskey 10.11.2008, 13:33:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj to i wklej błąd MySql'a , lub wartość zwróconą przez var_dump. Ten post edytował melkorm 10.11.2008, 13:39:04 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 14:10 |